top of page
Etsi
  • Writer's pictureSanni Rajaniemi

Kiinan tekoälymaisema ja liiketoimintapotentiaali


Kirjoittaja: Sanni Rajaniemi

Johdanto


Tekoälyteollisuus on kehittynyt Kiinan kansantasavallassa nopeasti, ja maa on noussut nopeasti maailman johtajaksi alalla. Laajaa ja monipuolista tekoälyteollisuutta tukee myös Kiinan hallitus viimeaikaisilla politiikoilla, kuten "Made in China 2025", "Toimenpideohjelma suurten tietomäärien kehittämisen edistämiseksi" ja "Seuraavan sukupolven tekoälyn kehittämissuunnitelma".


Tämä blogi tutkii, miten Kiina on kehittänyt tekoälyteollisuuttaan, yleisiä tekoäly-yrityksiä Kiinassa, kuinka yritykset käyttävät tekoälyä, liiketoimintamahdollisuuksia sekä suurimpia kiinalaisia yrityksiä, jotka käyttävät tekoälyä.Tekoälyinfrastruktuurin Rakentaminen


Kiina keskittyy rakentamaan maailmanlaajuisesti kilpailukykyisiä tekoälyteollisuuskeskittymiä ja itsenäistä sekä hallittavaa teknologiajärjestelmää. Esimerkkejä sektoreista, joilla tekoälyä käytetään Kiinassa, ovat terveydenhuolto, liikenne, rahoitus ja vähittäiskauppa. Julkinen sektori on myös merkittävä asiakas Kiinan tekoälymarkkinoilla, minkä vuoksi se tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tekoäly-yrityksille kaupunkien hallinnossa ja toiminnoissa.


"Seuraavan Sukupolven Tekoälysuunnitelman" kaltaisten politiikkojen myötä Kiinan hallitus tukee tekoälyteollisuuden pitkäaikaista kehittämistä. On myös kansallinen tekoälyn kehitysrahasto, joka on tarkoitettu sijoittamaan tekoälyn tutkimus- ja kehitystyöhön. Samalla hallitus kannustaa tekoälyn integroimista liikenteeseen ja muihin sektoreihin. Kiinan tekoälyn kehitystä tukee myös runsas digitaalinen infrastruktuuri ja datakeskukset.


AI-tapahtumat ja sijoitukset Kiinassa ovat lisääntyneet kokonaisuudessaan viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2022 ydin-tekoälyteollisuus saavutti 580 miljardin juanin arvon, ja silloin oli lähes 4000 tekoäly-yritystä. Kiinan tekoälyteollisuudessa on suuri kysyntä digitaaliselle muutokselle, ja markkinat ovat erittäin vilkkaat.Tutkimus Tekoälyn Vaikutuksesta Käytännössä


Harvard Business Reviewin mukaan Kiinan edistyminen on ollut hämmästyttävää: sen maailmanlaajuinen osuus tekoälyalan tutkimusartikkeleista on noussut 4,26 prosentista vuonna 1997 maailman kärkeen, 27,68 prosenttiin, vuonna 2017. Kehitys ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin tutkimusartikkeleihin; ala on edistynyt merkittävästi tekoälyn sovelluksissa, kuten autonomisissa ajoneuvoissa, luonnollisen kielen käsittelyssä (NLP), tietokonenäössä, robotiikassa ja muualla. Lisäksi uusia tekoälytekniikoita sovelletaan jatkuvasti kiinalaisten arkipäivään.5 Kiinan Tekoälyalan Yritystyyppiä


Tekoäly-yrityksien luokittelun ymmärtäminen auttaa hahmottamaan yritysmaisemaa Kiinassa. Paikalliset tekoälyalan yritykset kuuluvat yleensä näihin viiteen luokkaan:


  • Hyperscalers (Suurskaalaajat): Näillä yrityksillä on laajat pilvi-infrastruktuurit ja datakeskukset. Tekoälyalalla ne voivat tarjota edistyneitä tekoälyominaisuuksia ja -ratkaisuja valtavien resurssiensa ja asiantuntemuksensa avulla.


  • Perinteiset yritykset millä tahansa alalla tehostavat olemassaolevia palveluitaan tekoälyllä kasvattaakseen tehokkuutta, päätöksentekokykyä sekä asiakaskokemusta. Tekoäly voi auttaa yrityksiä pysymään kilpailukykyisinä nykyaikaisilla markkinoilla, erityisesti kiinalaisen Z-sukupolven keskuudessa.


  • Toimialakohtaiset tekoäly-yritykset käsittelevät tiettyjä haasteita toimialansa tietämyksen ja luomiensa tekoälyratkaisujen avulla.


  • Tekoälyn ydinosaamisen tarjoajat osallistuvat yleensä tekoälyteknologioiden ja -työkalujen, kuten algoritmien, kehysten, alustojen ja ohjemistokehityspakettien (SDK) kehittämiseen. Ne mahdollistavat muiden yritysten luoda uusia tekoälysovelluksia.


  • Laitteistoyritykset valmistavat ja kehittävät komponentteja, kuten antureita, laitteita ja prosessoreita, joita tekoälysovellukset tarvitsevat lisätäkseen tehokkuuttaan.Johtavat Tekoäly-yritykset Kiinasta


Yritykset käyttävät tekoälyä esimerkiksi saadakseen kilpailuetua ja parantaakseen tehokkuutta. Jos aiot laajentaa tekoäly-yrityksesi toimintaa Kiinaan, on tärkeää ymmärtää parhaita tekoäly-yrityksiä ja markkinoiden kilpailullisuutta. Tässä joitakin mielenkiintoisia johtavia tekoäly-yrityksiä Kiinassa:


DJI on erikoistunut drone-teknologiaan ja on yksi maan suurimmista tekoälytoimijoista. DJI:n droneja käytetään sekä yksityisesti että kaupallisesti, ja ne hyödyntävät kuvantunnistusohjelmistoa muun muassa julkisen turvallisuuden, palo- ja pelastustoimien osalta. DJI tarjoaa myös maatalousdroneja, jotka auttavat maanviljelijöitä lisäämään tehokkuuttaan sadon ruiskutuksessa, kartoituksessa ja tarkastuksessa.


Ubtech Robotics suunnittelee ja myy ihmismäisiä robotteja. Yritys on kehittänyt ihmismäisiä robotteja vuodesta 2008 ja sillä on yli 1500 rekisteröityä robottia ja tekoälyyn liittyvää patenttia. Se on tunnettu kansainvälisesti teknisistä innovaatioistaan. Yksi Ubtech Roboticsin tunnetuista tuotteista on Alpha 1 Pro, joka on ihmismäinen robotti, joka vuorovaikuttaa ihmisten kanssa. Jimu Robot on järjestelmä, joka tukee yksilöitä oman robottinsa tekemisessä.


SenseTime keskittyy tietokoneiden näköön ja syvään oppimiseen, ja se on johtava tekoälyohjelmistotoimija Kiinassa. Sen tuotteisiin ja palveluihin kuuluvat kasvojentunnistusteknologia, multimedia-analytiikka, autonomiset ajoneuvojärjestelmät, lääketieteelliset kuvantamisjärjestelmät ja vähittäismyyntianalytiikka, jotka analysoivat kuluttajien käyttäytymistä.


Cambricon Technologies on johtava Kiinan tekoälysektorilla, erikoistuen tekoäly-ydinsiruihin. Cambricon on puolijohdeteknologian uranuurtaja, ja sillä on 1 508 työntekijää ympäri Kiinaa. Yrityksen lippulaivatuotteita ovat MIPITM-neuraaliverkon kiihdytin ja MLU100 - älykäs prosessori. Cambricon tarjoaa kehittäjille ja yrityksille kehittäjätyökalupakin ja pilvipalveluita.


Yitu Technology on kiinalainen tekoälyalan uranuurtaja, perustettu vuonna 2012. Yitu pyrkii parantamaan eri aloja, kuten rahoitusta, turvallisuutta ja terveydenhuoltoa kasvojentunnistusteknologialla, älykkäillä terveysratkaisuilla ja älykkäillä kaupunkisovelluksilla.

Liiketoimintamahdollisuudet Kiinan Tekoälysektorilla


Kiinan markkinat ovat erittäin vastaanottavaiset uusille tekoälypohjaisille tuotteille, ja kuluttajat ottavat nopeasti käyttöön tällaiset palvelut ja tuotteet. Lisäksi Kiinan markkinoiden merkittävä koko tarjoaa etuja suurten tietomäärien ja vahvojen taloudellisten kannustimien hyödyntämisessä teknologisiin haasteisiin.


Kuluttajaelektroniikka, kuten virtuaaliset avustajat ja älykkäät kodinkoneet, ovat kasvavia osia tekoälytuotteista, joten jos teknologiasi ja tuotteesi ovat tällä alueella, voit helposti hyödyntää kysyntää. Tietysti voit myös tutkia innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuoltoon ja etä-lääketieteeseen, jos yrityksesi toimii sillä alalla.


Tekoälyä voidaan käyttää myös parantamaan asiakaskokemusta personoidulla markkinoinnilla, kuten kohdennetuilla mainoksilla ja suositusjärjestelmillä, sekä toimitusketjun hallinnassa.


Tekoäly on otettu käyttöön pankki- ja rahoitusalalla, ja esimerkiksi huijausten havaitsemisessa ja asiakaspalvelun automatisoinnissa on mahdollisuuksia. Tekoälyä käyttävät yritykset noudattavat toimialan trendejä ja tarjoavat innovatiivisia rahoituspalveluita asiakkailleen.


Älykästä teollisuutta, kuten tuotantoprosesseja, ennakoivaa huoltoa ja laadunvalvontaa, voidaan kehittää tekoälyn avulla, mikä voi lisätä tehokkuutta ja vähentää kustannuksia. Tekoälyn hyödyntäminen älykkäässä tuotannossa auttaa sitä pysymään kilpailukykyisenä tulevaisuudessa.


Jos yrityksesi toimii koulutusteknologian alalla, voit myös tutkia tekoälyn käyttöä personoidussa oppimisessa ja älykkäissä tutorointijärjestelmissä.Päätelmä


Liiketoiminnan ja uusien tekoälyinnovaatioiden kehityksen näkökulmasta Kiinan markkinat tarjoavat monipuolisuutta ja laajan valikoiman mahdollisuuksia sekä uusille että perinteisille yrityksille tutkittavaksi. Kun kuljet kehittyvillä Kiinan markkinoilla, tekoälyn omaksuminen tulee muuttamaan liiketoimintamatkaasi. Tekoäly ei ainoastaan auta sinua analysoimaan ja ymmärtämään laajoja tietomääriä perinpohjaisesti vaan myös tekemään tarkkoja ennusteita ja optimoimaan jokaisen liiketoimintasi osa-alueen. Tekoäly luo ainutlaatuisen ja personoidun kokemuksen asiakkaillesi. Tällä tavoin brändisi resonoi henkilökohtaisesti kiinalaisen asiakkaasi kanssa. 


Hohot Consulting Oy tukee sinua astuessasi Kiinan markkinoille, tarjoten asiantuntemusta ja vahvaa ja laajaa tietämystä sekä kansainvälisistä että kiinalaisista markkinoista mandariininkiinaa ja englantia puhuvien konsulttiemme avulla. Lue lisää meistä täältä.

6 katselukertaa0 kommenttia

Comments


Hohot Uutiskirje

Business-maailman ajankohtaiset asiat ja tapahtumat, koulutusmateriaalit sekä Hohot Consulting Oy:n uutiset tukemaan yrityksesi menestymistä Kiinassa.

Kiitokset tilauksestasi!

Panostamme yksityisyytesi suojaamiseen. Hohot Consulting Oy noudattaa tarkasti Euroopan Unionin GDPR-asetusta. Käytämme yhteystietojasi vain asianmukaisen sisällön toimittamiseksi, emmekä koskaan jaa yhteystietojasi ulkopuolisten tahojen kanssa. Lue lisää tietosuojaselosteestamme.

bottom of page